Ventilky logo

ventilky banner1
Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)


Tři dny, tři sbory, klášter a skály

Svatý Jan pod SkalouVíkend 12.–14. dubna 2013 se nesl ve znamení zpěvu, hudby, zábavy a poznávání. V prostorách bývalého benediktinského kláštera (později věznice, školy STB, archivu ministerstva vnitra, dnes Vyšší odborné školy pedagogické) ve Svatém Janu pod Skalou se totiž konalo „Třísborové soustředění“ sborů Ventilky, Kakofon a Oktet.

Opravdu moc děkujeme Kakofonu za nabídku a pozvání na „Třísborové soustředění“. Víkend, strávený s Vámi a s Oktetem, jsme si užili a vychutnali až do poslední minuty. Děkujeme Kakofonu za zábavný soutěžní sobotní večer, Michalu Hájkovi za jedinečné precizní rozezpívání a velmi originální výběr společné skladby, no a pochopitelně oběma sborům za ten nezapomenutelný zážitek ze závěrečného koncertu, poněvadž po Vašich excelentních výkonech se mnohým z nás na scéně klepal trémou nejen hlas ale i kolena :-). Děkujeme Vám a těšíme se na příště!

GOPR0096Přestože se nás nakonec sjela pouze část, každý si z těchto tří dnů něco odnesl – ránu v noze od hluboko zaražené třísky spojenou s exkurzí na pohotovost nemocnice Motol (nikdy nešoupejte nohama po dřevěných podlahách), úžasné fotky panoramat z výšlapu na velmi nedalekou skálu tyčící se přímo nad klášterem (Luboš možná i mozoly z toho, jak do toho krpálu tlačil kočárek), lehký spánkový deficit, PETky s pivem, protože někdo ten sud přeci dopít musí, ale zejména pak vzpomínky na skvělou interaktivní zábavu pod taktovkou Kakofonu, silné emocionální dojmy z nevšedního nedělního rozezpívání vedeného dirigentem Michalem Hájkem z Oktetu (člen poroty JP 2012) či nezapomenutelný zážitek ze závěrečného koncertu, na němž si Ventilky zazpívali s jedinými dvěma dvojnásobnými držiteli Poháru Jirkovského rytíře.

Moc oběma sborům děkujeme a těšíme se na další společnou akci, kterou bude zahajovací koncert letošního ročníku Jirkovského Písňovaru v pátek 4. října 2013 na zámku Červený Hrádek!